Artesyn utvecklar nya tågstyrningssystem för indiska järnvägen

Järnvägsstationen i Ranthambhore, i indiska delstaten Rajasthan. I bakgrunden syns lyxtåget Deccan Odyssey. Foto: Markku Björkman

Artesyn Embedded Technologies ska samarbeta med Lab To Market Innovations för att kunna lansera företagets nya ControlSafe-sortiment av SIL4-databehandlingsplattformar till den indiska järnvägsmarknaden. Indien har ett av världens största järnvägsnät, som är i behov av modernisering.

- ControlSafe-portföljen är utformad för ett brett utbud av inbyggda och för övrigt relaterade applikationer och sparar redan integratorer år av tid på marknader och miljoner i utvecklingskostnader över hela världen", förklarade Qianqian Shao, produktchef på Artesyn Embedded Technologies, nyligen.

- Vi har valt Lab to Market för dess entreprenörskap och erfarenhet på den indiska marknaden, och denna allians kommer att göra det möjligt för oss att gemensamt skräddarsy lösningar för nästa generation av Indiens tågstyrningssystem och signaleringsapplikationer.

Indien har en intressant och världsberömd järnvägsinfrastruktur som transporterar över 20 miljoner passagerare om dagen och ett växande behov av investeringar i moderna digitala godstransportnät", underströk professor SK Sinha, grundare och VD för Lab to Market, som stöds av Indiska vetenskapsinstitutets inkubatorprogram i Bangalore.

- Att kunna använda ControlSafe-plattformen med SIL4-certifieringar hjälper oss att adaptera den nödvändiga infrastrukturen till verkligheten betydligt snabbare, kostnadseffektivt och allt detta med hjälp av en tillförlitlig utvecklingsplan, konstaterade Sinha.