Infranord bjuder in till öppet hus

Foto: Hasse Bengtsson

Den 30 september erbjuds Halmstadbor chansen att vara med och rusta upp spåren för framtidens hållbara järnväg. Likvärdiga Öppna hus har tidigare arrangerats med stor framgång på anläggningar i Kil, Borås och i Hallsberg.  Det är järnvägsentreprenadbolaget Infranord som bjuder in till en utbildningsdag för allmänheten.

- Det bor en liten järnvägsperson i alla människor och vi har förstått att många tycker att det är spännande att få prova på yrket och se våra arbetsmaskiner. Nu ger vi Halmstadborna chansen, säger Jörgen Jumark, Regionchef för Region Södra inom Infranord.
Järnväg är en viktig komponent i framtidens hållbara infrastruktur och innovationsmöjligheterna i branschen är större än någonsin. Regeringen har avsatt stora summor till reinvestering i järnvägen, något som innebär många nya arbetstillfällen för människor som är intresserade att prova på ett framtidsyrke.
- Vi ser det som vår uppgift att erbjuda mest järnväg för varje krona som våra kunder investerar. Något som vi kan göra tack vare våra medarbetares gedigna erfarenhet och kompetens, berättar Jörgen.

En gemensam utmaning och möjlighet för hela järnvägs- och byggbranschen är kommande pensionsavgångar. Utmaningen ligger i att snabbt attrahera nästa järnvägsgeneration och möjligheter finns i att de unga människor som idag väljer järnvägen kommer att ha en rad olika karriärvägar att välja mellan.
- Idag har vi 136 vakanser inom hela bolaget i Sverige och vi kan garantera att det kommer att finnas jobb i framtiden då efterfrågan på järnvägskompetens är stor. Järnvägen är ett framtidsyrke som erbjuder många spännande utvecklingsmöjligheter. Vi ser fram mot att träffa Halmstadbor i alla åldrar för att diskutera utbildnings- och arbetsmöjligheter, avslutar Jörgen Jumark.