Byggboom i Sundsvall

Kvällsvy över Sundsvall med Sundsvallsbron. Foto: Christer Wiik

Infrastruktur-, stadsbyggnadssatsningar och byggboom i Sundsvall. Satsningarna är viktiga för Sverige och så pass heta att de lockar S-ledamöter från Trafikutskottet att besöka Sundsvall.

Investeringar för flera miljarder på infrastruktur och bostäder är på gång under de närmaste åren. Här i Sundsvall knyter projekten samman flera pusselbitar kring infrastrukturen med övriga Sverige och därför väljer Trafikutskottet att göra ett besök.

- Det är såklart jättekul att vi i Sundsvall intresserar på ett nationellt plan. Det händer en hel del spännande projekt i kommunen, både byggboomen med nya bostäder och de stora väg- och järnvägsprojekten, säger Martin Södergårds, infrastrukturstrateg på Sundsvalls kommun.

Trafikutskottets S-ledamöter bjuds under dagen på en busstur i Sundsvall där flera av projekten visas upp. Ledamöterna får bland annat besöka den planerade logistikparken, hamnen, resecentrum och flygplatsen med Remote Tower, världens första fjärrstyrda kontrolltorn som finns i regionen.

- Regeringen satsar stort på infrastruktur och bostadsbyggande. Det ska bli spännande för oss socialdemokratiska ledamöter i Trafikutskottet att ta del av de projekt som är på gång i regionen. När staten investerar och kommunen agerar blir det skillnad, säger Jasenko Omanovic, ledamot i Trafikutskottet.

Politiker som arbetar vidare med infrastrukturfrågorna i Sundsvalls kommun och som lobbar på central nivå kommer att finnas med på mötet.