Air Rail - Lösningar för tågtvättar samt CET System

Lösningarna som utvecklats av ingenjörsavdelningen är anpassade till rengöringskraven för varje typ av fordon oavsett om det gäller tunnelbana/spårvagn, förort, medeldistans, höghastighet och lok, med hänsyn till deras specifikationer och särdrag.

Vår skräddarsydda design gör att användaren kan välja vad som ska tvättas i varje fall (framsida, sida, axlar, tak och kjolar), vilket program som ska tillämpas, inklusive högtemperaturtvätt, högtryck, underredstvätt, etc., vilket garanterar fullständigt kundanpassade lösningar.

Air Rail´s tvättsystem är helautomatiserade, tillåter fjärrkontroll i realtid och är designade för enkel användning. Tågföraren kan hantera anläggningen helt på egen hand.

De är motståndskraftiga mot extrema temperaturer och har möjlighet att integrera vattenåtervinningssystem, vilket möjliggör maximala besparingar och effektivitet.

bild

CET-System
Air Rail designar och tillverkar utsugssystem för automatisk tömning/påfyllning av WC-tankar.

Dessa system möjliggör utvinning av avloppsvatten från tågets toalettförvaringstankar till en extern tank och följt av påfyllning med rent vatten.

Processen utförs med hjälp av automatisk generering av vakuum i den externa lagringstanken, vilket garanterar maximal hastighet och effektivitet. Utsugsutrustningen är fullt konfigurerbar av kunden, som kan välja mellan en fast installation, en mobil lösning eller en fristående lösning.

I den fasta installationen töms tåget med hjälp av ett nätverk av rör och utsugningspunkter, styrda av den centrala styrenheten, som informerar operatören om de åtgärder som ska utföras.

I den mobila utrustningen tillverkas en tank med monterad på ett släp med hjul vilket möjliggör förflyttning mellan de olika tömningspunkterna.

Den autonoma utrustningen består av en liten traktor/ellastbil på vars släp det automatiska tömningssystemet är installerat, så att det är lätt att ta utrustningen till valfri plats i underhållsverkstaden för att utföra de nödvändiga arbetena.

Alla dessa versioner kan anpassas till tågets uttag.

De kan, på kundens begäran, förses med luktfilter och andra tillval.

Varumärket Air Rail
Vi erbjuder flexibla och skräddarsydda lösningar.
Vi arbetar med ledande globala tillverkare för att möta våra kunders behov.
Air Rail har levererat över 5 200 maskiner distribuerade på 30 år till mer än 200 kunder runt om i världen.

Kontakta AWI MASIN AB om Air Rail
Fredrik Lindberg
+46 40 43 99 51

fredrik.lindberg@awim.se
​​​​​​​

bild