Parallella spår när AFRY rekryterar

Matilda Tengdelius är ny sektionschef för AFRYs järnvägsverksamhet i region Mitt. Hon lyfter fram teknisk kompetens och teamwork som viktiga framgångsfaktorer för att få verksamheten att växa.

Matilda har arbetat som uppdragsledare och gruppchef på AFRY sedan 2019 och tillträdde sin nya tjänst den 1 februari i år. Innan dess var hon projektledare på Trafikverket.

– Jag tror det är en fördel att ha varit på såväl beställar- som utförarsidan eftersom det ger en ökad förståelse för båda parter, säger hon.

bild

Varför sökte du tjänsten som sektionschef?

– Det är en spännande utmaning att få leda utvecklingen av sektionen. Vi är ett sammansvetsat team på 30 personer inom olika teknikområden och målet är att växa.

Hur ser rekryteringsbehoven ut framöver?

– Det finns många stora järnvägsprojekt framöver, både nya stambanor och andra uppdrag. Hela branschen står inför en utmaning att generationsväxla och öka kompetensen. På AFRY har vi två parallella rekryteringsspår; dels är vi alltid intresserade av personer med branscherfarenhet, dels letar vi efter unga hungriga ingenjörer som kan växa hos oss. Framför allt söker vi kompetens inom lågspänning, kontaktledning och signal men även andra områden som exempelvis järnvägsmark.

Vad kan nya medarbetare förvänta sig av AFRY?

– Det är ett väldigt stimulerande arbete för den som gillar problemlösning. Man får möjligheten att utvecklas tillsammans med duktiga kollegor i våra interna tekniknätverk. AFRY har en stark kultur där alla medarbetare verkligen hjälper till och ställer upp för varandra.

Hur är det att vara kvinna i en mansdominerad bransch?

– Jag har inte upplevt några problem eller någon särbehandling. Det är kompetensen som värdesätts, oavsett vem du är och var du kommer ifrån. Jag hoppas att fler kvinnor tar chansen och upptäcker vilken rolig bransch det är att arbeta i.

Hur är du som ledare?

– Jag är väldigt strukturerad och ordningsam. Samtidigt är jag mån om personerna i teamet, det är viktigt att hitta en bra balans mellan arbete och fritid. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Variationen! Det är nya frågeställningar och tekniska utmaningar varje dag. Dessutom är det ett fantastiskt härligt gäng som har kul ihop, både inom vår sektion och på hela AFRY.

Vill du arbeta med Matilda? Lediga jobb inom järnväg på AFRY hittar du HÄR!

bild