Adif bygger ut linjen Barcelona - Portbou

Adif bygger ut järnvägslinjen Barcelona-Girona-Portbou. Arkivbild

Adif har öronmärkt ytterligare 22,3 miljoner euro för investeringar i järnvägslinjen Barcelona-Girona-Portbou. Pengarna ska användas till installation av ett nytt säkerhets- och kommunikationssystem. Det rapporterar Railtech.

Pengarna kommer utöver de 57,5 ​​miljoner euro som redan anslagits till förbättringsarbetena på linjen. Säkerhets- och kommunikationssystemet, inklusive det spanska automatiska tågskyddssystemet ASFA, kommer att installeras på sektionen Figueres-Portbou av den nämnda järnvägslinjen.

Systemet kommer att kopplas till den centraliserade trafikkontrollen, CTC, i Barcelona. Förbättringarna kommer också att inkludera distribution av LED-signalering. Arbetet kommer att ta drygt två år att slutföra.

Bland de projekt som redan inkluderades under den tidigare investeringen på 57,5 ​​miljoner euro finns ett nytt trafikledningssystem i Caldes de Malavella. Arbete pågår med att installera ett nytt säkerhetssystem mellan Caldes de Malavella och Girona. Mellan Maçanet och Caldes de Malavella håller elektrifieringen på att ses över. Samma arbeten är planerade för sträckorna mellan Girona och Figueres och mellan Figueres och Portbou.