Hector Rail har bäst utbildningsverksamhet senast 2025

Hector Rails utbildningsavdelning ska både kompetensutveckla den befintliga personalen och blivande lokförare. Foto: Hector Rail

Vid årsskiftet invigdes Hector Rails utbildningsavdelning som både ska kompetensutveckla den befintliga personalen och göra nyanställda till Hector-förare. Verksamheten leds av Magnus Linde som tillsammans med engagerade instruktörer redan har tagit emot de första kursdeltagarna. Målsättningen är att Hector Rail ska ha den bästa utbildningsverksamheten i branschen år 2025.

– Vi vill ta nästa steg som företag och då är en intern utbildningsverksamhet ett väldigt bra sätt att höja kvaliteten inom hela verksamheten, säger Magnus Linde, utbildningschef på Hector Rail.

Förändrade regelverk, ny utrustning och uppdaterade signalsystem – som järnvägsoperatör finns det ständigt behov till vidareutbildning. Det är en av anledningarna till att Hector Rail har beslutat att utveckla sina internutbildningar genom att öppna en dedikerad utbildningsavdelning.

Avdelningen leds av Magnus Linde som har arbetat som lokförarchef och instruktör på Hector Rail sedan 2018 efter att ha börjat på företaget som lokförare två år tidigare. Under åren har han arbetat på de flesta av Hector Rails stationeringsorter runt om i Sverige och använder sig nu av erfarenheterna för att forma utbildningsverksamheten. Tillsammans med engagerande instruktörer från hela landet har han redan tagit emot de första kursdeltagarna, samtidigt som nya kurser håller på att utvecklas.

– Förut hade vi ett mer lokalt fokus och utbildningar kunde skilja sig lite från ort till ort. För att kunna utveckla och förbättra dem såg vi ett behov att skapa en mer enhetlig utformning; en central utbildningsavdelning kommer att ge alla förare samma förutsättningar och garantera en hög kvalitet genom hela verksamheten, säger Magnus Linde och fortsätter:

– För mig personligen är det väldigt spännande att få chansen att dra igång den här verksamheten. Ända sedan jag själv blev lokförare 2008 har jag varit sugen på att utbilda andra och intresset har bara vuxit under min tid som instruktör på Hector Rail.