Stopp på sträckan Stockholm C och Uppsala/Gävle/Borlänge

Samtliga avgångar på sträckan Stockholm – Uppsala är inställda tills vidare. Foto: SJ

Tågtrafiken har stoppats på sträckan mellan Stockholm C och Uppsala/Gävle/Borlänge efter ett signalfel, meddelar Trafikverket på sin hemsida. Både regionaltåg och pendeltågstrafik påverkas. Det finns för närvarande ingen prognos för när tågen kan börja köra igen och samtliga avgångar på sträckan Stockholm – Uppsala är inställda tills vidare. Och troligen dröjer det ett bra tag innan tågtrafiken är igång.

– Vi har inte fått någon prognos ännu, men jag tror att det rör sig om dagar, säger Anders Hedgren på SJ:s pressjour till SvD.

Signalfelet har orsakats av en brand i en signalkiosk som nu behöver ersättas, vilket kan ta tid. Det kan ta flera veckor att reparera felet som orsakar stoppet. Man undersöker nu om det går att använda teknik som gör att tågen kan rulla medan reparationerna pågår.

– Vi hoppas att tekniskt kunna lösa det så att tågen kan köra förbi, särskilt de långväga tågen som är svårare att ersätta med buss, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket till tidningen.