Ragn-Sells köper logistikföretaget Fraktservice

Ragn-Sells växer inom tung logistik. Foto: Fraktservice

Miljöföretaget Ragn-Sells växer inom tung logistik genom förvärv av logistikföretaget Fraktservice med verksamhet i Göteborg.

– Idag välkomnar vi ett gäng nya kollegor till oss på Ragn-Sells, och det blir startskottet för att fortsätta att utveckla och utvecklas tillsammans på denna unika logistiklösning som Fraktservice byggt upp, säger Tommy Ohlsson, regionchef på Ragn-Sells.

Fraktservice är fullserviceleverantör av lagring, lastning och frakt. Genom fastigheten på Marieholmsgatan i Göteborg, som innefattar över 30 000 kvadratmeter terminal- och lageryta, erbjuds ompackning och lagring av gods samt hantering och transport av containers. Anläggningen nås med både tåg och båt samtidigt som det ligger bara några kilometer från centrala Göteborg.

– Vi ser synergier till vår verksamhet, och ser att vi kommer kunna stärka vårt kunderbjudande inom tung logistik. Se bara på läget, som utöver att lossa båtar vid egen kaj erbjuder möjligheten till järnvägstrafik in till området. Just kopplingen mellan det tunga och närheten till centrum är unik och det är det som gör att vi kan erbjuda elektrifierade transporter även med dagens batteriteknik, säger Tommy Ohlsson.

Fraktservice kommer att fortsätta att drivas som ett eget bolag.