Hitachi Rail bygger ny division inom underhåll

Hitachi Rail har varit närvarande i de nordiska länderna i över 40 år. Foto: Hitachi Rail

Hitachi Rail är en global leverantör av järnvägslösningar från spårbundna fordon från signalsystem, digital teknik, nyckelfärdiga lösningar samt service och underhåll dygnet runt. Hitachi Rail har varit närvarande i de nordiska länderna i över 40 år, för utveckling av järnvägstransportlösningar.

Sedan ett år tillbaka finns en helt ny division inom Hitachi Rail som är helt fokuserad på service och underhåll av både spår och spårbundna fordon för både järnvägs- och kollektivtrafiksystem– oavsett operatör eller vem som byggt spåren eller tågen. Avdelningen tillsattes när Hitachi tilldelats underhållskontrakt för tunnelbanan i Riad i Saudiarabien.

Nyligen tilldelades Hitachi Rail underhållet av Spaniens ledande privata höghastighetstågoperatör, ILSA - ett mångmiljonavtal som sträcker sig fram till 2052. Denna nya tilldelning kompletterar det underhåll Hitachi Rail sköter för Spaniens nationella tågbolag, där man underhåller en sträcka mellan Madrid och den franska gränsen.

Hitachi Rail tillhandahåller service- och underhållslösningar för en rad tjänster och den globala erfarenheten gör det möjligt för Hitachi Rail att förutse kundens behov, och erbjuda ett brett utbud av högkvalitativa, pålitliga tjänster. Hitachi Rails service- och underhållstjänster förstärks av bolaget omfattande erfarenhet av planering, design och konstruktion av alla former av transportinfrastruktur.