Green Cargo slutar använda tågfärjorna i Trelleborg

Stena Line tappar omkring 7.000 vagnar som Green Cargo kört med tågfärjan årligen. Foto: Stena Line.

Det statligt ägda transportföretaget Green Cargo har beslutat att inte längre använda sig av Stena Lines tågfärjor som går mellan Trelleborg och Tyskland. Det har skapat en växande oro för järnvägsfärjornas fortsatta existens som alternativ till Öresundsbron. Det rapporterar Sjöfartstidningen.

En av aktörerna som använt järnvägsfärjan är statligt ägda transportbolaget Green Cargo. Men under våren har de fattat beslutet att inte längre använda tågfärjeförbindelsen från Trelleborg till Rostock, utan istället använda Öresundsförbindelsen. Orsaken är att det blir för dyrt.

– Tågfärjeförbindelsen innebär både längre ledtider och merkostnader för våra kunder. Vi har konstaterat att betalningsviljan inte finns på marknaden så det här är ett affärsmässigt beslut, säger Stephan Ray, presschef på Green Cargo, till tidningen.

– Det ger oss en större flexibilitet, skalfördelar och bättre förutsättningar till tillväxt på grund av lägre produktionskostnader. Och dessutom blir det ett lägre klimatavtryck för våra kunder, säger han.