Tåg i Bergslagen köper sju av Stadler

Tåg i Bergslagen köper ytterligare sju dubbeldäckare Dosto-tåg. Foto: Stadler

Transitio, Tåg i Bergslagen och Stadler deltar i signeringsceremonin för att fira ordningen med ytterligare sju tåg för Sverige när passagerare ger tågen tummen upp Representanter från Transitio, Tåg i Bergslagen och Stadler har samlats för en signeringsceremoni för att markera köpet av ytterligare sju dubbeldäckare Dosto-tåg till den svenska marknaden.

Stadler har redan sålt 53 tåg av denna typ i Sverige, vilket innebär att det snart kommer att vara 60 Stadler-tåg i drift i landet. Dessa tåg är utformade för att minska koldioxidutsläppen och är utvecklade för användning i tuffa vinterklimat. Dessa tåg kännetecknas av hög passagerarkomfort och visar sig vara populära bland resenärer. Tågen består av fyra vagnar och kommer att levereras under vintern 2022/2023.

Passagerarkommentarer från Mälardalstrafik är positiva:

"Tåget är fantastiskt! Det bästa tåget jag har varit på". ”De nya tågen är perfekta! Det är mycket bra att arbeta under tågresan eftersom det är tyst, lugnt och bekvämt ombord på tåget".

Dessa tåg är rymliga, snygga och moderna för att maximera passagerarkomforten. Salonger är ljusa luftiga, entréområden är generöst proportionerade och trappor är breda så att resenärer enkelt kan ta sig av och på. Det finns mer lagringsutrymme än på de flesta tåg. Vagnarna är ”tryckhanterade” för att undvika obehag när tågen kör genom tunnlar och tågen är ljudisolerade.

Ansgar Brockmeyer, försäljningschef på Stadler, kommenterar: ”Vi är glada över att ha tecknat ett kontrakt för ytterligare sju dubbeldäckare Dosto-tåg för Sverige. Med hög passagerarkomfort, fokus på grön teknik och utformade för hårda vintrar, är de skräddarsydda för det här landet, och vi är glada att passagerarna totalt sett gillar produkten. ” 

Maja Rapp, vd för Tåg i Bergslagen lägger till: ”Vi är glada att det äntligen är klart med nya, moderna fordon för Tåg i Bergslagen. För våra resenärer innebär detta högre komfort och en satsning".