Planerat tågstopp mellan Malmö och Lund

Två nya järnvägsbroar lanseras vid Klostergården i Lund. På bilden syns en av de broar som ska skjutas på plats. Foto: Trafikverket/NCC

Mellan Malmö och Lund kommer tågen att stå stilla när två nya järnvägsbroar ska skjutas på plats vid Klostergården i Lund. Stoppet innebär att all tågtrafik norrifrån stannar i Lund och att i stort sett all trafik från söder stannar vid Malmö C.

Trafikverket bygger ut järnvägen mellan Malmö och Lund till fyra spår. Målet är ökad kapacitet och när kapaciteten på järnvägen ökar knyts Sverige närmare och det skapas nya möjligheter att pendla, studera och arbeta. Målet är en framtid där fler kan åka tåg.

I samband med fyrspårsutbyggnaden mellan Malmö och Lund byggs en ny station vid Klostergården i Lund. Två nya järnvägsbroar ska skjutas in i banvallen vid Klostergården. Dessutom byggs nya växlar i spåren som förberedelse inför inkopplingen av fyra spår 2023.

– Det är otroligt mycket arbete som ska utföras under de dygn tågtrafiken mellan Malmö och Lund står still så vi har intensiva dagar framför oss. Men arbetet är väl planerat och många står redo att sätta igång, säger Lena Hägg, biträdande projektchef, Trafikverket.

Tillsammans med Skånetrafiken arbetar Trafikverket nu för att trafikstoppet ska bli så tryggt och smidigt som möjligt för alla som behöver resa.