Förbindelsen mellan Ringsted och Femarn uppgraderas

Stationen i Glumsö är en del av den kommande förbindelsen mellan Ringsted och Femarn. Foto: Banedanmark

På grund av coronastängningen av samhället invigdes Glumss ombyggda station på distans. Men nu är Danmark återigen öppet och därför kommer nu transportministern till staden för att uppleva den nya stationen med egna ögon.

– Med den kommande elektrifieringen av sträckan mellan Ringsted och Næstved är vi på väg att nå en viktig milstolpe i arbetet med att skapa framtidens järnväg, säger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Stationen i Glumsö har uppgraderats som en del av den kommande förbindelsen mellan Ringsted och Femarn. Den nya anslutningen utgör det största byggprojektet i dansk historia och kommer att utgöra en ny korridor till Europa. Flera stationer på den cirka 120 kilometer långa sträckan kommer att att uppgraderas så passagerare ska kunna resa med en mer uppdaterad och klimatvänlig järnväg i framtiden.

Just nu lägger Banedanmark sista handen vid elektrifieringen av sträckan mellan Ringsted och Næstved, så att DSB gradvis kan sätta in elektriska tåg på sträckan från och med nästa höst.

– Med den ombyggda stationen och en uppgraderad linje mellan Ringsted och Næstved är sektionen nu redo för framtiden. Under hösten börjar det första elektriska tåget att köra till Næstved via Glumsø, och därmed kommer passagerare och pendlare på sträckan snart att kunna använda mer uppdaterade och klimatvänliga tåg, säger projektledare för Ringsted-Femern Banen Klaus Studstrup Jørgensen,