Ny tågpendel mellan Malungsfors och Göteborg

Den nystartade tågpendeln är resultatet av ett samarbete mellan Träfraktkontoret, Fiskarheden och ONE. Foto: APM Terminals

En nystartad tågpendel mellan Malungsfors och Göteborg innebär ytterligare en hållbar direktlänk till världsmarknaden för Mellansveriges industri.

– Den här typen av lösningar medför inte bara miljömässig hållbarhet, utan även ett hållbart logistik-Sverige, något som starkt bidrar till landets välfärd”, säger Magnus Lundberg, kommersiellt ansvarig på APM Terminals Gothenburg.

– Att minska godstransporternas klimatavtryck är ett gemensamt ansvar. För att lyckas med det, behöver vi ta tillvara på möjligheterna till hållbar och kostnadseffektiv triangulering och nyttja de multimodala lösningar vi har på bästa sätt. Vårt initiativ Green Gothenburg Gateway möjliggör just detta och det är mycket glädjande att industrin värdesätter den potential som finns, fortsätter Magnus.

Den nystartade tågpendeln mellan Malungsfors och APM Terminals i Göteborg är resultatet av ett samarbete mellan Träfraktkontoret, Fiskarheden och ONE.

– Tidigare körde vi dessa volymer med lastbil till Gävle och vidare med feeder därifrån. Tillsammans med Fiskarheden, ser vi stora miljövinster och ett säkrare containerflöde genom att istället gå via järnvägen till Göteborg. Det är ingen hemlighet att hamnar som inte har en naturlig import har det kämpigare, särskilt under de utmanade tider som logistikbranschen befinner sig i just nu, och därför ser vi att det fungerar smidigare i Göteborg som dessutom ligger geografiskt bra till, förklarar Ludwig Lövström, försäljningschef på Träfraktkontoret i Göteborg.