Ingvild Storås tar över ledningen av norska CargoNet

Ingvild Storås blir vd för CargoNet och en del av koncernledningen i Vy. Foto: Vy

Ingvild Storås blir vd för CargoNet och en del av koncernledningen i Vy. Hon kommer från tjänsten som vd för Baneservice. 

– Ingvild Storås är en gedigen och erfaren ledare som jag ser fram emot att ha med i teamet i Vy, säger Gro Bakstad, vd för Vy. "Ingvild har stor erfarenhet från både affärsutveckling, drift och arbete med ramvillkor, som Vy och CargoNet kommer att ha nytta av".

Styrelseordföranden i Baneservice AS, Dagfinn Neteland, beklagar att Ingvild Storås lämnar.

– Med sin gedigna drifts- och affärsförståelse har Ingvild bidragit till att utveckla Baneservice till en konkurrenskraftig och ledande banentreprenör. Nu vill hon ha nya utmaningar och jag önskar henne lycka till i CargoNet, säger Dagfinn Neteland.

Överföringen av gods från väg till järnväg ger betydande samhällsekonomiska fördelar. Jämfört med vägtransporter leder godståg till mindre koldioxidutsläpp och lokal förorening, minskad risk för trafikolyckor, minskat buller och färre köer och trängsel. Den nya godstågschefen ser fram emot arbetet med att underlätta för markägare att välja miljövänliga transporter.

– Jag ser fram emot att börja i jobbet och lära känna bättre kollegor i CargoNet och Vy. Transportsektorn är i stor utveckling, där det finns en ökad vilja och förståelse att välja miljövänliga lösningar för både gods- och persontrafik. För att få kunderna att välja järnvägar är det viktigt att kunna erbjuda bra och konkurrenskraftiga lösningar. Jag ser fram emot att få jobba med det, säger Ingvild Storås.