Mälarbanan byggs ut från två till fyra spår

I sommar förbereder Trafikverket för den fortsatta utbyggnaden av Mälarbanan. Foto: Trafikverket

I sommar förbereder Trafikverket för den fortsatta utbyggnaden av järnvägen från två till fyra spår på Mälarbanan samt fortsätter med  arbeten i Spånga och i Barkarby. Därför kommer Trafikverket att ställa in tågtrafiken under sex veckor mellan juli och augusti.

Under avstängningen fortsätter man bland annat bygga Veddestabron samt förbereda för den norra stationsentrén med nya plattformar i Barkarby. När Barkarby station är klar blir den en stor och viktig knutpunkt för kollektivresenärer.

När Trafikverket är klara med arbetena på sträckan Huvudsta-Barkarby öppnas sträckan för trafik innan vi fortsätter med arbetena vid Barkarby station. Där stänger Trafikverket av i ytterligare en vecka. Därmed behöves inte hela sträckan stängd under hela perioden.

De stationer för pendeltåg och fjärrtåg som berörs under den första avstängningsperioden är Stockholm City/Stockholm Central till Jakobsberg, pendeltåg, respektive till Bålsta, fjärrtåg. Däremellan finns stationerna Stockholm Odenplan, Sundbybergs station, Spånga station och Barkarby station, som också påverkas.

I Barkarby arbetar Trafikverket vidare med Veddestabron: Man spontar och pålar mellan Veddestabron och nuvarande plattform vid Barkarby station.