Samtliga spårvagnar i Lund står stilla för reparation

Av de fyra spårvagnar som överlämnats till Skånetrafiken står samtliga stilla för reparation. Foto: Jorchr

Skånetrafiken har hittat en lösning på att laga de trasiga spårvagnarna. Hjulen ska skickas till Norge för att bli omsvarvade. Av de fyra spårvagnar som överlämnats från den spanska tillverkaren till Skånetrafiken är det bara en som är hel.

– Just nu har jag ett positivt besked. Vi ska skicka en lastbil med en boggi till Oslo, där vi ska få hjälp att svarva. Vi hoppas få tillbaka den om två veckor. Det tar lite tid för den norska svarven ska anpassas till våra mått, säger Saman Trondnevis, affärsområdeschef för bussar och spårvagnar på Skånetrafiken till Skånska Dagbladet.

Om det hela löper väl kan fler hjulboggier skickas till Norge. På så sätt kan de tre spårvagnar som är ur trafik åter börja transportera sträckan Lund C-ESS. Av de fyra spårvagnar som överlämnats från den spanska tillverkaren till Skånetrafiken är det bara en som är hel. Men hela helgen och under måndagen stod den ändå still i depån på grund av elfel.

Trafikstarten på Lunds spårväg har kantats av tekniska problem. I dagsläget står alla vagnar stilla. Resenärerna är hänvisade till ersättningsbussar.