Dellner förvärvar CAF Miira Couplers Business

Dellner blir partner med CAF. Foto: Dellner

Dellner förvärvar CAF Miira Couplers Business och stärker sin position för tågkopplingssystem. Dellner övertar Miiras hela portfölj och tar över produktionen av Miiras nuvarande orderstock. Förvärvet inkluderar även en överenskommelse mellan Dellner och CAF för den långsiktiga leveransen av nyförsäljning och eftermarknadstjänster. Dellner har mer än 80 års erfarenhet av tillverkning och leverans av kopplingsutrustning till järnvägen med huvudkontor i Sverige, 22 dotterbolag runt om i världen och mer än 1 200 anställda globalt.

Jesus María Ibarbia Iriondo, CorporateChief Technology Officer, kommenterar: ”Vi är mycket glada att överlämna Miiras kopplingsverksamhet till Dellner, marknadsledare för tåganslutningssystemen, eftersom. Jag är övertygad om att Dellner kommer att vara en pålitlig partner för CAF i framtiden.

”Under den kommande månaden kommer eftersläpningen av CAF MiiRA-projekt att överföras till Dellners anläggningar och fortsätta under Dellners ledning. Det har också avtalats om en långsiktig relation mellan Dellner och CAF för att säkra leverans av alla typer av kopplingar och eftermarknadstjänster till CAF för de kommande åren.

– Förvärvet av MiiraCouplers förbättrar ytterligare vår produktportfölj och kommer att förbättra vårt rykte som en global ledare inom rullande materielmarknader som betjänar alla vagnyggare, säger David Pagels, vd för Dellner,