Ny järnvägsstation öppnar i danska Vinge

Efter ett års byggnationer är den nya stationen nu färdig. Foto: Banedanmark

Stationen i Vinge på sträckan mellan Ølstykke och Fredrikssund är nu redo att tas i bruk och S-tågen kan snart börja rulla in vid plattformen. För efter att byggandet påbörjades förra året är projektet nu färdigställt. Stationen har utrustats med två hisstorn, trappor och en gångväg som gör det möjligt att byta mellan stationens två plattformar. Och med tillfartsvägar och parkeringsmöjligheter som Frederikssund kommun har upprättat är den nya stationen nu helt redo att ta emot passagerare.

– Vi ser fram emot att välkomna kunder till och från Vinge Station, som nu snabbt kan ta sig runt med S-tågnätverket i huvudstadsområdet. På så sätt kan både medborgare och företag bidra till att stärka det klimatvänliga tåget, vilket också minskar trängseln, säger Tony Bispeskov, informationschef på DSB.

– Efter drygt ett års byggande är Banedanmark glad att stationen nu är klar och att projektet har gått som planerat, säger Torben Ulrik Jaller, anläggningschef i Banedanmark.

– Byggandet av stationen i Vinge har gått enligt plan och stationen kommer att vara klar i tid. Vi är därför glada över att ha lagt sista handen på projektet och att stationen nu är redo att ta emot tågtrafik på sträckan mellan Frederikssund och Ølstykke.