Rejlers stärker positionen inom järnväg i Norge

Med förvärvet etablerar Rejlers sig inom infrastrukturområdet i Norge. Foto: Rejlers

Rejlers förvärvar 100 procent i det norska teknikkonsultföretaget Kantech, som är specialiserade på järnvägsteknik. Kantech förväntas omsätta närmare 20 miljoner norska kronor under 2020 med god lönsamhet. Förvärvet är ett led i Rejlers tillväxtstrategi och innebär att Rejlers i Norge etablerar ett nytt affärsområde, Infrastructure, och stärker bolagets position på den växande järnvägsmarknaden i Norge.

Kantech är känt för sin specialkompetens inom järnvägsteknik och större järnvägsprojekt. Bolaget erbjuder projekt- och byggledning samt ingenjörsledning och järnvägsteknisk rådgivning. Kantech grundades 2006, har kontor i Oslo och sysselsätter sju medarbetare samt har ett nätverk av underkonsulter. Bane NOR är bolagets största kund och Kantech har haft ledande roller i flera större järnvägsprojekt genom åren.  

– Förvärvet avKantech ger Rejlers Norge en stark position på järnvägsmarknaden med möjlighet till betydande tillväxt under de kommande åren, säger Petter Arnesen, vd på Rejlers i Norge.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Rejlers skapa en starkare infrastrukturverksamhet. Rejlers har den kompetens och de resurser vi behöver för att stödja en större expansion av verksamheten, säger Martin Algrøy, vd för Kantech.

Med förvärvet etablerar Rejlers sig inom infrastrukturområdet i Norge. Uppbyggnaden av det nya affärsområdet sker i nära samarbete med Rejlers svenska affärsområde för järnväg, som består av cirka 80 medarbetare och ingår i divisionen Industry & Infrastructure.