Mer plats på tågen mellan Helsingborg och Köpenhamn

Snart kommer fler vagnar kopplas på vissa avgångar över Öresundsbron. Foto: Skånetrafiken

Nu kommer vissa avgångar med Öresundstågen att vara trippelkopplade. Det betyder att ytterligare 229 sittplatser finns till förfogande mellan Helsingborg och Köpenhamn på dessa avgångar. Totalt ökas kapaciteten med 10 procent över bron och med sju procent mellan Malmö och Helsingborg under rusningstid jämfört med före sommartidtabellen.

– Vi är glada att vi kunnat få till längre tåg mellan Helsingborg och Köpenhamn. Vi ser ett ökat resande på sträckan de senaste veckorna och att vi nu får koppla på en vagn till innebär att fler får plats och vi kan undvika trängsel på fler avgångar, säger Mikael Espling, Affärschef för Öresundstågen hos Skånetrafiken,

Gränskontroller kommer fortfarande att genomföras på CPH Airport men danska polisen gör stickprovskontroller. Det förlängda stoppet på CPH Airport kvarstår men resenärer behöver inte kliva av tåget för kontroll. I och med de nya myndighetsreglerna om stickprovskontroller för Skånetrafiken diskussion med alla inblandade kring hur trafiken ska köras framöver. Men i nuläget kvarstår den som tidigare med ett längre uppehåll på CPH Airport.

– Genom att hålla koll på vår hemsida där vi visar beläggningen i rusningstrafik mellan Helsingborg och Malmö och Malmö- CPH Airport kan den som är flexibel välja en avgång med mindre beläggning och därmed undvika de avgångar då flest reser, säger Mikael Espling.