Organisationen Nya stambanor får ny chef

Ali Sadeghi blir chef för Trafikverkets program Nya stambanor. Foto: Tove Boija

Trafikverkets styrelse har fattat beslut om att arbetet med nya stambanor ska samlas i en ny organisation. Det kommer att ske genom ett program. Programmet, som får namnet Nya stambanor, blir en ny del av Trafikverkets organisation, unik såtillvida att den är på samma nivå som verksamhetsområdena.

Ali Sadeghi, i dag chef för Investering, blir chef för den nya organisationen Nya stambanor. I samband med Trafikverkets styrelse igår beslutade att nya stambanor ska inrättas i en egen organisation och organiseras i ett program, tillsatte också gd Lena Erixon nuvarande chef för Investering Ali Sadeghi som chef för det nya programmet. Programdirektören kommer att vara direkt underställd generaldirektören.

– Jag är övertygad om att Ali kommer driva denna viktiga utvecklingsfråga för svensk järnväg framåt och klara utmaningen av att hålla ihop detta omfattande arbete, säger gd Lena Erixon.

Nya stambanor kommer att ha ett helhetsansvar för planering och genomförande samt ett samlat mandat för alla delar av Trafikverkets uppdrag kopplat till nya stambanor. Planering och genomförande av projekten Ostlänken, Göteborg-Borås, Hässleholm-Lund samt kommande utbyggnader för att skapa ett nytt stambanesystem mellan Stockholm, Göteborg och Malmö kommer att ligga inom programmet.