Eleda förvärvar Sandins Entreprenad

Sandins utför järnvägsentreprenader och infrastrukturprojekt. Foto: Sandins

Eleda Group har träffat en överenskommelse med Sandins Entreprenad & Rail, ”Sandins”, om att förvärva samtliga aktier i Sandins, kabel och anläggningsentreprenadbolag baserat utanför Ängelholm i Skåne. Bolagen, som har ett 20-tal medarbetare och omsätter cirka 45 miljoner kronor på årsbasis och utför bland annat kabel- och fibergrävning och övriga markentreprenader samt vid järnvägsentreprenader. Bolaget kommer att utgöra ett dotterbolag till Akeab. Bolagens vd Max Sandin fortsätter i sin nuvarande roll framöver, samt blir delägare i Eleda Group.

– Sandins bedriver kabel- och fibergrävning och övriga markentreprenader samt agerar UE vid järnvägsentreprenader och vi ser Sandins som ett bra tillskott till Akeab och Eleda. Genom detta förvärv kommer vi kunna fokusera ytterligare på både kabel- och järnvägsrelaterade arbete.” säger Peter Condrup vd Akeab.

Sandins levererar tjänster till både kommuner, offentliga och privata kunder och innehar ett antal ramavtal runt om i Norra Skåne som omfattar både kabel och anläggningsarbete.

– Vi har under de senaste åren utvecklats mycket positivt och expanderat vår verksamhet. Ett naturligt nästa steg är därför att nu bli en del av Akeab samt Eleda Group. Jag är övertygad om att vår erfarenhet av järnvägsentreprenader kommer komplettera koncerners befintliga erbjudande väl, säger Max Sandin vd för Sandins.