Arbetena på Roslagsbanan inleds

Det pågår många aktiviteter på Roslagsbanan. Foto: Fredrik Hjerling/SL

Stockholm växer och vi bygger framtidens kollektivtrafik även i utmanande tider. Nu inleds de arbeten på Kårstalinjen som är förberedande för det som senare i sommar leder till en längre avstängning. Det pågår också arbeten längst ut på Österskärslinjen.

Arbetena i Täby kyrkby har redan inletts, längs med banan upp till Lindholmen, men det är först i juni som tågtrafiken stängs av helt. Arbetena med dubbelspår på denna sista sträcka gör att Roslagsbanan får dubbelspår hela vägen från Stockholms östra till Vallentuna. Dubbelspåret på denna två kilometerssträcka mellan Täby kyrkby och Kragstalund ska vara helt klart efter avstängningen 2021.

SL stänger av på Österskärslinjen för att koppla in de kvarvarande arbetena. Eftersom det är färre resenärer som reser från dessa stationer under Kristi himmelsfärdshelgen kan SL ersätta tågtrafiken utan att det blir för många ombord på bussarna.

Mellan 6 och 15 augusti stängs sträckan mellan Åkers Runö och Österskär för att koppla in den andra bron. Därefter kommer snabbtågen åter att gå från Österskär och dubbelspåren till Åkersberga öppnar igen. Då kopplas även vägbommarna vid övergången vid Luffarbacken in.