OutSystems levererar skaderapporteringsverktyg till GreenCargo

Green Cargo digitaliserar flera delar av verksamheten. Foto: OutSystems

Allt fler verksamheter i Norden ser low-code som en hjälp att öka takten i sin digitala förändringsresa. Logistikexperten Green Cargo utvecklar nu sina första applikationer på OutSystems plattform. Genom applikationsverktyget effektiviseras utvecklingsarbetet i Green Cargos verksamhet och behovet av extern expertkunskap inom kodning minskar.

Den första appen för Green Cargo är ett nytt skaderapporteringsverktyg som gör det möjligt för lokförare och bangårdspersonal att rapportera vagnskador direkt i en mobilapp när de upptäcks, i stället för att ringa in till driftcenter. Flera rapporter rapporteras under ett år och det finns stor potential i att frigöra tid. Applikationen förväntas tas i bruk under andra kvartalet i år.

– Vi har letat efter ett verktyg som kan hjälpa oss att uträtta mer utvecklingsarbete i verksamheten. Med OutSystems kan vi göra det och röra oss mot en DevOps- och Digital Factory-organisation. Det är en förutsättning för både en snabbare utvecklingsprocess och en bättre digital resa. Vi har en IT-miljö med många system och har höga krav på underhåll och integration av dessa. Därför behöver vi en plattform som inte bara kan lösa ett specifikt problem, utan vara en grund för affärsutveckling och digitalisering för flera delar av verksamheten, säger Jonna Nilsson, projektledare på Green Cargo.

– Vi ser fram emot att arbeta nära Green Cargo, som en aktiv partner på deras digitaliseringsresa. Vi hoppas att samarbetet kan tjäna som inspiration för hur low-code förändrar förutsättningarna. Det är ett attraktivt alternativ för varje verksamhet som strävar efter att behålla kontrollen över utvecklingsprocessen och uppnå så mycket som möjligt, så nära företagets kärna som möjligt, säger Per-Johan Wiklund, Account Director på OutSystems.