Finska Polarteknik förvärvar brittiska Train Door Solutions

Train Door Solutions är specialister på pneumatik. Foto: Train Door

Polarteknik har förvärvat verksamheten i Train Door Solutions. Namnet Train Door Solutions Ltd kommer fortsatt bibehållas då det har ett mycket gott renommé på marknaden. Bolaget kommer fortsatt att bedrivas som ett fristående bolag. Train Door Solutions, baserat i Storbritannien, är specialiserat på service av pneumatiska och elektriska dörrsystem till tågindustrin. Bolaget, från sitt kontor i Milton Keynes, levererar service och tjänster till ledande tågoperatorer och OEM-tillverkare.

Train Door Solutions’ vd Nigel Mason kommenterar: “Det var dags för att ta nästa steg i Train Door Solutions’ utveckling. Med Polarteknik som vår nya ägare kommer vi att kunna fortsätta att utveckla bolaget tillsammans.”

Polarteknik, baserat i Huittinen, Finland, levererar dörrsystem, partitionerade väggar samt komponenter till ledande OEM-tillverkare inom tågindustrin såsom Hitachi, Bombardier, Siemens, Alstomd och Stadler. Polarteknik har levererat dörrsystem till marknaden i Storbritannien i mer än 20 år och har arbetat tillsammans med Train Door Solutions sedan 2013. Idag är Polarteknik en marknadsledare inom interiöra automatiska dörrar och brandbarriärväggar.

Polartekniks vd Tomi Ojala kommenterar affären: “Train Door Solutions är ett mycket välskött och respekterat bolag med stor kunskap om dörrsystem, service och renovering. Denna affär kommer att komplettera Polartekniks befintliga erbjudande och är ett led i strategin att stärka lokal service och produktionsaktiviteter på en av våra huvudmarknader.”