Green Cargo transporterar Expandias modulflotta på järnväg

Största delen av Green Cargos transporter sker med tåg. Foto: Green Cargo

Nu kommer Green Cargo att transportera delar av Expandias modulflotta. Initiativet är en del i att förverkliga modulleverantörens miljömål och valet föll på en säker, pålitlig och klimatsmart logistiklösning med järnvägen som bas.

I höstas invigde Expandia Moduler en ny renoveringshall i skånska Stidsvig för att effektivt kunna återanvända tidigare uthyrda moduler utan att tumma på kvaliteten. Nu tar företaget ytterligare ett steg för att minska sin klimatpåverkan – från och med januari ska moduler som ska transporteras över 50 mil företrädesvis fraktas med tåg.

– Vi är stolta över att, som enda modulleverantör, äntligen få till en effektiv transportlösning som minimerar vårt klimatavtryck. Satsningen kommer också att öka vår leveranskapacitet under de månaderna vi har flest moduletableringar. Genom att använda oss av tåg får vi större kontroll och kan säkra leveranser på kort varsel även under dessa perioder, säger Jonas Wallstedt, vd Expandia Moduler.

Den största delen av Green Cargos transportarbete kommer ske med eltåg och klimatpåverkan är mycket nära noll.

– Jag är mycket glad över att Expandia har valt att samarbeta med oss. Vi levererar inte bara en en säker och pålitlig transport utan även en klimatsmart transportlösning. Genom att frakta modulerna med tåg minskas koldioxidutsläppen med cirka 99 procent för motsvarande sträckor jämfört med lastbilstransporter, säger Johan Lorensson, Strategic Key Account Manager på Green Cargo.