MTR Express bäst på punktlighet

För tredje året i rad var MTR Express 2019 punktligast av samtliga tåg- och flygbolag mellan Stockholm och Göteborg. Foto: MTR Express

För tredje året i rad var MTR Express 2019 punktligast av samtliga tåg- och flygbolag på sträckan Stockholm-Göteborg. MTR Express goda punktlighet är något som särskilt uppskattas av de många affärsresenärer som nu vill resa klimatsmart. Jämförelsen gäller MTR Express och SJ:s snabbtåg samt SAS, BRA och Norwegian.

– Det är tydligt att resenärer mellan Stockholm och Göteborg inte behöver välja mellan att resa punktligt eller klimatsmart. Vi på MTR Express är jättestolta över att för tredje året i rad vara punktligare än alla andra tåg- och flygbolag på sträckan, den klimatsmarta resan får man på köpet, säger MTR Express VD Mats Johannesson.

Siffror för helåret 2019 visar att MTR Express uppnår en punktlighet om 79 procent mätt som ankomst inom 5 minuter på sträckan Stockholm-Göteborg. Detta är ca 17 procentenheter bättre än den genomsnittliga punktligheten för flygbolagen på sträckan. Mätt på ankomst inom 15 minuter som är standard inom flyget når MTR Express en punktlighet om 90 procent, cika 14 procentenheter bättre än snittet för flygbolagen.

– På MTR Express vill vi utmana både oss själva och driva branschen framåt. Och det är med branschens bästa punktlighet i ryggen som vi i somras som första och enda resebolag i Sverige införde en automatisk förseningsersättning där våra kunder automatisk får kompensation vid de tillfällen som vi inte levererar enligt plan, säger Mats Johannesson.

Siffror i sammanställningen är hämtade från Trafikverket och Flightstats.com. MTR Express är den enda aktör som samlar in och publicerar sammantagen statistik för både tåg och flyg.