Nu ökas takten för att bygga klart den nya tågstationen i Jakobsberg

Jakobsbergs station i Järfälla kommun, nordväst om Stockholm, byggs ut som en del i projekt Mälarbanan. Foto: Trafikverket

Sedan slutet av november har Trafikverket intensifierat arbetet med att bygga den sydliga entrén till Jakobsbergs station. Det rapporterar Trafikverket. Den nya stationen är en del av projekt Mälarbanan.

Trafikverket jobbar för fullt för att bli klara i tid med den sydliga entrén till Jakobsbergs nya pendeltågsstation som planeras att öppna våren 2017. Personalstyrkan arbetar nu även på helgerna, lördag-söndag mellan klockan 7.00 och 19.00, fram till våren 2016. Bland annat så ska grunden gjutas till den nya entrén och till den nya gång-och cykeltunneln som ska gå under järnvägen. 

Projekt Mälarbanan innebär en utbyggnad av järnvägen mellan Tomteboda och Kallhäll från två till fyra spår. Pendeltågen får egna spår i mitten och fjärrtåg och andra tåg kan köra om på de yttre spåren. Det gör att fler tåg kan gå, att resenärerna får fler avgångar att välja på och att ankomsttiderna blir säkrare. I projektet ingår även att bygga nya, ljusa och trygga pendeltågsstationer i Kallhäll, Barkarby och Sundbyberg, med bra anslutningar till buss och tunnelbana. Det byggs också nya broar för bilar, cyklar och gående.

Källa: Trafikverket