Ny maskininnovation hos Railcare

Den nya konceptlösningen Ballast Feeder System 40, BFS40 kommer att testas i växlar under hösten. Bild: Railcare

Då ritningar, konstruktioner och patentansökningar är klara börjar Railcare nu bygga första prototypen av företagets nya innovation som heter Ballast Feeder System 40, BFS40. Prototypen beräknas vara klar under oktober i år.

BFS40 kommer tillsammans med våra Railvac-maskiner bli ett nytt koncept där vi tar bort ballast i spåret med vår Railvac och sedan återfyller ny ballast med BFS40. Återfyllning kommer att ske med hög precision i och med det svängbara transportbandet och med en utmatningshastighet på 40 m3 ballast i timmen. Konstruktionen är optimerad för trånga utrymmen som det ofta är i spårmiljö.

BFS40 har tagits fram för att möta kundens önskemål på effektiva, tillförlitliga och säkra metoder för återfyllning av ballast. Då tillgängligheten för att utföra arbeten på spåret är korta i och med den intensiva tågtrafiken på både allmänna järnvägsnät samt tunnelbanor så kan vi med denna nya konceptlösning lösa många av våra kunders nuvarande problem med ballaståterfyllning både effektivt, tillförlitligt och säkert. Vi ser en stor efterfrågan hos våra kunder i England, Skandinavien och övriga världen och bedömer att merparten av våra Railvac-maskiner, för närvarande har vi 10 stycken, har behov av BFS40-vagnar.