MTR utökar tidtabellen

Foto: MTR Express

För en vecka sedan anlände MTR Express fjärde tåg till Sverige. Nu sätts tåget i drift och tidtabellen utökas.

- Flera kunder har frågat varför vi inte har fler avgångar och det känns väldigt bra att nu kunna erbjuda ytterligare en avgång varje vardag och hela två ytterligare på söndagar, säger Mikael Hallberg kommersiell chef på MTR Express.

Det nya tåget innebär alltså att MTR Express utökar antalet avgångar med 25 procent, från 48 till 60 per vecka. Ökningen innebär två nya söndagsavgångar och en ytterligare avgång på vardagar i peaktid (de tider då behovet av att resa är som störst). MTR Express har också valt att tillfälligt avvara en kvällsavgång från Stockholm för att istället möta det ökande behovet av avgångar från Göteborg.

- Efter den första månaden har vi börjat se vilka avgångstider som främst efterfrågas hos oss. Det nya tågets ankomst gör att vi kan förstärka tidtabellen där vi ser att det behövs och anpassa oss bättre efter våra kunders behov, säger Mikael Hallberg. Vi kommer exempelvis att ha två ytterligare avgångar på vardagarna från Göteborg vid tiderna 07.05 respektive 16.05 – tider när vi vet att många behöver resa.

Den nya tidtabellen är ytterligare ett led i den utstakade strategin om att kunna erbjuda affärsresenären största möjliga flexibilitet i sitt resande. Den 17 augusti, när alla sex tåg är på plats i Sverige kommer MTR Express att kunna erbjuda 90 avgångar per vecka. Då kommer även den inställda kvällsavgången att återupptas igen.