MTR Mälartåg tillsätter ny vd

Joakim Sundh har utsetts till ny vd för MTR Mälartåg. Foto: MTR

Joakim Sundh har utsetts till ny vd för MTR Mälartåg och börjar sitt arbete omedelbart. I samband med Joakims tillträde aviseras flera åtgärder för att skapa en större stabilitet både för resenärer och personal.

Joakim Sundh är i dag vd för MTR Pendeltågen som sedan 2016 kör pendeltågen i Stockholms län. MTR Pendeltågens fokus på ökad punktlighet och nöjda resenärer de senaste åren har resulterat i stora förbättringar för pendeltågresenärerna i Stockholm. Joakim kommer fortsatt att ansvara för den verksamheten utöver sitt uppdrag inom MTR Mälartåg.

– Resenärerna i Mälardalen är värda en riktigt bra tågtrafik som de kan lita på och det är något vi ska leverera. De ändringar och åtgärder vi nu kommer att genomföra är viktiga för att företaget ska kunna återfå förtroendet hos resenärerna. Vi kan inte lova att de kommer att märka något redan den här veckan, men vi ska jobba hårt på att få fram en trafik som går som den ska, säger Joakim Sundh.

MTR Mälartåg aviserar i samband med detta flera åtgärder som ska resultera i en stabilare och mer förutsägbar trafik i Mälardalen.

  • Ta fram en tidtabell för 2023 som resenärerna kan lita på
  • Flera lokförarutbildningar startas inom MTR
  • Förstärkning av staber och ledning hos MTR Mälartåg
  • Samverkan inom branschen för att bidra till återväxt inom lokföraryrket