Tre tävlande från Veolia i Spårvagns-EM

Veolia Transport sköter spårvägen i Norrköping. Foto: Christer Wiik

I helgen går Spårvagns-EM av stapeln i Barcelona. Sverige är det enda skandinaviska land som har förare med i tävlingen – och alla kommer från Veolia Norrköping.

På söndag avgörs Spårvagns-EM som arrangeras för tredje året i rad. I år är det Barcelonas tur att stå värd och Veolia har tre tävlande på plats i staden.

- Jag är stolt över att vi har så många kvalificerade förare i Norrköping. Sam Procuction som arrangerar tävlingen ville först att vi skulle skicka två tävlande, men vi hade tre förare som höll samma höga nivå och det slutade med att alla tre får vara med och tävla, säger Lena Bauman, affärschef i Norrköping.

Veolias lag är det enda som deltar från Skandinavien. Övriga registrerade lag är från städerna Madrid, Rotterdam, Wien, Berlin, Oradea, Dresden, Stuttgart, Paris, Parla, Lyon, Leipzig, Teneriffa och Barcelona.

Tävlingsmomenten går bland annat ut på att uppskatta avstånd till föremål i rörelse, att stanna med precision och att accelerera spårvagnen kontrollerat.

-   Det ska bli kul att komma iväg. Jag tror att det svåraste kommer vara att tävla med andra vagnstyper än de vi är vana vid, men jag har ändå goda förhoppningar, säger Jan Jelonek, en av Veolias tävlande i årets Europa-mästerskap.

De tävlande från Veolia är Nils Erik Karlsson, Isa Is samt Jan Jelonek.