Ny vd för Tunnelbanan Teknik AB

– Tunnelbanan är en spännande verksamhet som lockar mig, säger Johan Oscarsson, som blir ny vd för TBT. Foto: MTR

Med lång och bred erfarenhet av tågtrafik blir tunnelbanan och TBT Johan Oscarssons nästa utmaning. Senast den 1 december tillträder han tjänsten som vd för Tunnelbanan Teknik AB, TBT. Han kommer närmast från en tjänst som vd på Interfleet Technology AB.

 – Tunnelbanan är en spännande verksamhet som lockar mig. Den är i gång dygnet runt och är minut- eller kanske till och med sekundoperativ. Med min tidigare kunskap om SL, MTR och TBT hoppas och tror jag att jag kan bidra och göra skillnad framöver, säger Johan.

Johan har en lång teknisk utbildning. Teknisk linje på gymnasiet följdes av en civilingenjörsutbildning på KTH och en forskarutbildning på Chalmers. Han doktorerade 2001 och efter det har han arbetat med frågor kopplade till tåg, järnväg och tunnelbana. Större delen av tiden har han arbetat på Interfleet Technology där han har haft fler olika roller, från specialist och konsult till chef, affärsområdeschef och vd. I cirka fyra år arbetade han också på SL som teknisk chef för fordonsavdelningen. Åren på SL var i slutet på 2000-talet när MTR upphandlades för att driva tunnelbanan, där Johan var involverad från den tekniska sidan och då fick god inblick i både MTR:s och TBT:s verksamheter.

– Vi är glada att kunna hälsa Johan välkommen ombord. Han har en gedigen bakgrund i branschen och i kombination med ett djupt engagemang och goda ledaregenskaper är han väl rustad att möta framtida utmaningar. Vi ser fram emot ett gott samarbete framöver, säger Peter Viinapuu och Tomm Bråten som representanter för ägarna MTR och Mantena.