Skånetrafiken uppdaterar app-biljett

Fordon i Skånetrafiken. Foto: Kasper Dudzik

App-biljetten lanserades i fjol som en del av Skånetrafikens kostnadsfria app. Nu har appen uppdaterats med flera nyheter. Tidigare gick det bara att köpa app-biljett för resor med stadsbuss, regionbuss och tåg inom Skåne. Nu går det också att köpa app-biljett till Blekingetrafiken, Hallandstrafiken, Jönköpings länstrafik, Länstrafiken Kronoberg och Kalmar länstrafik samt till Göteborg.

− Man kan köpa biljett i appen till alla orter som Öresundståg, Pågatågen och Krösatågen kör till. Man kan också köpa app-biljett till de bussar som kör över länsgränserna. Förutsättningen för att resan ska vara köpbar i appen, förutom att den måste vara sökbar, är att resan börjar eller slutar i Skåne, säger Pernilla Nilsson, ansvarig för app-biljetten på Skånetrafiken.

I den nya versionen av Skånetrafikens app går det att få kvitto via mejl. Kunden registrerar enkelt vilken e-postadress som kvittot ska skickas till. Genom att aktivera funktionen ”inkluderad returbiljett” går det också att köpa biljett i båda riktningarna samtidigt. Då dubblas antalet biljetter och summan för köpet automatiskt.

App-biljetten har redan från början kunnat köpas med både svenska och utländska mobilabonnemang och betalkort, Visa eller Mastercard, men nu finns Skånetrafikens app även på engelska.

− Det underlättar betydligt för utländska turister som slipper få förklarat för sig hur den fungerar, säger Pernilla Nilsson.

Mindre nyheter i appen är ikonen ”i” som ger information om de olika biljettyperna och indikationen för nyköpta biljetter för ikonen ”biljetter”.

 

Fakta App-biljetten lanserades den 15 juli 2013 och köps via Skånetrafikens app. Appen laddas ner kostnadsfritt till iPhone och Android från Applestore och Google Play. Den som redan har appen måste uppdatera den för att ta del av merparten av nyheterna, som infördes den 15 januari. App-biljetten har samma pris och villkor som en ordinarie fullprisbiljett och köps i anslutning till resan eller upp till sju dagar i förväg. Max tio enkelbiljetter, inklusive returresor, kan köpas per gång. App-biljetten betalas med kundens ordinarie betalkort, Visa eller Mastercard, som registreras i samband med det första köpet. Både svenska och utländska betalkort och mobilabonnemang kan användas. Appen finns numera på både svenska och engelska.