Malmö Central prisad

Foto: Ewa Lewau

Jernhusen har i kategorin, ”Rail Stations” blivit belönade med ett Brunel Award för utvecklingen av Centralstationen i Malmö, främst utifrån ett designperspektiv. Utmärkelsen delas ut av the Watford Group of International Railway Designers som består av “Railway design professionals” från 20 länder I Europa, Asien och Amerika.

- Vi är självklart väldigt glada och stolta över detta pris. För oss är det viktigt med trygghet för resenärerna på stationen och en genomtänkt och väl designad miljö är en av alla parametrar som bidrar till detta, säger Jörgen Lindahl, marknadsområdeschef på Jernhusen i ett pressmeddelande.

150 projekt var anmälda till tävlingen utifrån kriterierna: kundattraktivitet, estetik, hållbarhet och kvalitet, ekonomi och innovation. Av dessa fick 20 vinnare priser i 5 kategorier varav 8 var i kategorin ”Rail stations”. Priset delas ut vart tredje år.

Prisutdelningen gick av stapeln i Washington DC den 14 oktober och Jernhusen var på plats tillsammans med Metro arkitekter, och tog emot priset.

- Det här är naturligtvis roligt för oss på Metro, men även för vår kund som också får del av äran. Och givetvis för Malmö Stad som uppmärksammas. Eftersom Brunel Awards är ett pris på "världsbasis" är vi på Metro Arkitekter naturligtvis extra stolta, säger Claes R Janson, Metro Arkitekter.