Flera järnvägsarbeten påverkar trafiken kring Stockholm

Arbeten med Citybanan kommer att påverka järnvägen söder om Stockholm C mellan 20-23 september. Foto: Christer Wiik

Flera järnvägsarbeten kommer att orsaka störningar kring Stockholm i slutet av september. Trafikverket genomför bland annat en tillfällig avstängning mellan Barkarby och Kallhäll som kommer att påverka under två vardagar och en helg.

 Tre andra banarbeten påverkar helgtrafik, ett mellan Stockholms central och Älvsjö, ett mellan Gävle och Uppsala och ett mellan Rosersberg och Märsta.Trafiken kommer att ersättas med bussar eller ledas om på alternativa sträckor. SL och SJ informerar om ersättningstrafik och alternativa resvägar.

Mellan Stockholms central och söderut till Älvsjö stängs järnvägen av helgen 20-23 september, från fredag kväll klockan 22.00 till måndag morgon klockan 05.00. Syftet är att anpassa järnvägen till Citybanan, bland annat rivs en gammal växel och en ny läggs i. Helgen 18-21 oktober görs en likadan avstängning. På järnvägen mellan Gävle och Uppsala utför Trafikverket tyngre underhållsarbeten från lördag 21 september klockan 00.00 till och med söndag 22 september klockan 16.00. Tågtrafiken är avstängd under den tiden. På sträckan mellan Rosersberg och Märsta utförs banarbeten från lördag 21 september klockan 19.00 till söndag den 22 september klockan 08.00. Tågtrafiken är avstängd under den tiden.

Järnvägen mellan Barkarby och Kallhäll stängs av för arbeten från onsdag 25 september klockan 22.00 till måndag 30 september klockan 04.30. Avstängningen krävs för att komma vidare med arbetet att bygga ut från två till fyra spår. Syftet är tätare turer med bättre punktlighet. När det är möjligt begränsar Trafikverket avstängningar till tider när färre reser, som på helgerna. Men den här gången måste arbetet förlängas till en helg och två vardagar.