Nytt storregionalt trafiksamarbete

Uppsala C. Foto: Christer Wiik

Omkring 60 politiker ingår i ett nytt storregionalt samarbete mellan sju län om förbättrad kollektivtrafik och infrastruktur. Genom samarbetet över länsgränserna vill de berörda kommunerna och landstingen kraftsamla för att bland annat öka konkurrenskraften och tillgängligheten i östra Mellansverige.

I nästa vecka går startskottet för samarbetet, där ledande beslutsfattare samlas i olika arbetsgrupper. Christer G Wennerholm (M), Mälardalsrådets ordförande och trafiklandstingsråd i Stockholm leder arbetet i temagrupperna.

– För att östra Mellansverige ska kunna fortsätta att utvecklas måste vi ha resenären och individen som utgångspunkt i vårt arbete. När pendlingen fungerar bra suddas kommun- och länsgränser ut och det möjliggör att bo, resa, arbeta eller studera varhelst man vill i regionen. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet för att göra vardagen enklare för alla de människor som bor eller verkar i östra Mellansverige, säger Christer G Wennerholm.

Landstings- och kommunpolitiker från Stockholm, Uppsala, Västmanland, Örebro, Sörmland, Östergötland och Gotland ingår i arbetet, som ytterst syftar till att underlätta för människor och leva och verka i regionen. Samarbetet bedrivs inom ramen för Mälardalsrådets process En bättre sits.