Grundtuben får order från Trafikverket

Foto: Grundtuben

Efter en tidigare stororder på 25 miljoner från Peab för Trafikverket kring bullerskydd vid det nya dubbelspåret i Motala, har Linköpingsföretaget Grundtuben AB nu fått ytterligare en order från Trafikverket till ett värde av 8 miljoner kronor.

– Vi är givetvis både glada och stolta över att kunna leverera en produkt som fungerar så bra att vi får förnyat förtroende. Det går bra för oss nu och vi hoppas kunna nyanställa inom kort, säger, Tonny Werlemalm, vd för Grundtuben AB.

Företagets patenterade produkt finns på många ställen, men oftast osynlig, eftersom tekniken finns under jorden. Funktionen bygger på en expansionsteknik, lik den hos en vanlig betongplugg. Tekniken är patenterad i 28 länder och lokalt utvecklad i Östergötland.

– Vi ser många fördelar med Grundtubens teknik eftersom bullerskydden ofta ska placeras på villatomter eller i parker. Då är det viktigt att ingreppen och skadorna i marken blir så små som möjligt. Dessutom sparar det både tid och pengar att återställningsarbetet blir minimalt, säger Robert Holmkvist, projektledare på Trafikverket.