Bilpendlare får testa kollektivtrafik gratis

Foto: Thomas Harrysson

Nu gör Västtrafik ytterligare en satsning för att få fler bilpendlare att upptäcka fördelarna med kollektivtrafiken. Den här veckan får 143 000 bilägare i Göteborg och flera kranskommuner ett erbjudande från Västtrafik om att åka gratis för att prova kollektivtrafiken under två veckor.

Nyligen genomförde Västtrafik den hittills största provåkarkampanjen ”Vi älskar bilister” där 50 000 resenärer fick möjlighet att testa kollektivtrafiken och där 14 000 personer valde att fortsätta åka med Västtrafik efter provperioden. När Västtrafik nu gör en ny kampanj går erbjudandet om att åka gratis till bilägare som tidigare fått ett erbjudande från Västtrafik men som valt att inte delta.

Under kampanjen kommer Västtrafik bland annat åka ut och möta bilpendlarna för att svara på frågor och dela ut ansökningar om gratis provåkning. Det kommer att ske den 11 maj på parkeringsplatser och torg i Partille, Kungälv, Lerum, Torslanda, Ale, Mölndal, Mölnlycke och Kungsbacka.

Den som uppfyller kriterierna kommer att få ett gratis Västtrafikkort i brevlådan. Kortet gäller i två veckor på alla Västtrafiks fordon i Västsverige och måste aktiveras senast den 30 juni.