Ny pendeltågslinje mellan Älvsjö och Uppsala invigd

Foto: Arséniure DeGallium

De första tågen från förorten station Älvsjö till Uppsala via flygplatsen Arlanda är "på banan” sedan början av december. Tåg på den nya linjen stannar vid alla stationer mellan Uppsala och Älvsjö och vid rusningstid fortsätter tåget till Tumba.

SL har köpt in 12 nya pendeltåg för den utökade trafiken och tillsammans med UL, Upplands Lokaltrafik, har företaget utvecklat ett biljettsystem som fungerar över länsgränserna.

– Med den nya trafiken och harmoniserade biljettpriser mellan UL och SL, försvinner de oönskade effekter som uppstår när vi bor eller arbetar på båda sidor om länsgränserna, säger SL: s styrelseordförande Christer G Wennerholm.

Pendeltågslinjen öppnar också nya möjligheter att resa med kollektivtrafik till och från Arlanda flygplats. Linjen är den första direkta kollektivtrafikanslutningen till Arlanda flygplats.

Den nya linjen går varje halvtimme från tidig morgon till cirka 22:00 och därefter en gång i timmen till runt midnatt. På helgerna börjar trafiken senare på morgonen. Särskild biljett behövs för att resa över länsgränsen och till Arlanda.