Alstom tar order på 20 Coradia Continental-tåg för ZGB

Foto: Alstom

Alstom har fått en order från Zweckverband Großraum Braunschweig, ZGB, via företagets dotterbolag Regionalbahnfahrzeuge Großraum Braunschweig. Ordern gäller 20 Coradia Continental regionaltåg. Detta kontrakt, som omfattar en option på ytterligare 13 tåg, är värt över 100 miljoner Euro.

De nya Coradia Continental-regionaltågen skall tas i bruk i december 2015. De kommer att tillverkas i Alstoms fabrik i Salzgitter i Tyskland, där totalt 189 tåg av denna typ har redan har beställts. Flottan kommer att underhållas av Alstom tåg Life Service, ett kompetenscenter i Braunschweig specialiserat på underhåll, drift och modernisering av pendeltåg och spårvagnnar.

Coradia Continental är en fyra-vagns EMU, Electric Multiple Unit, med en kapacitet på 450 passagerare. Tåget kan köras med maximal hastighet av 160 kilometer i timmen och har en snabb acceleration. Det kommer att utrustas med LZB, ett signal och tågövervakningssystem som används på höghastighetståg för drift i Enno-nätverket. Tåget kommer utrustade med miljövänliga elektrodynamiska bromsar som kan återvinna upp till 30 procent av den el som används.