Nya ”Windsor VIA Rails” järnvägsstation öppnad

Foto: VIA Rail Canada

Som en del av den pågående moderniseringen av VIA Rail Canadas faciliteter, har Steven Fletcher, statssekreterare i Transportministriet och Yves Desjardins-Siciliano, chefsjurist, Corporate Affairs Officer och sekreterare i VIA Rail invigt den nya stationen VIA Rail Windsor.

Resenärerna i Windsor kommer, enligt järnvägens tjänstemän, ha glädje av denna investering på 5,4 miljoner dollar, varav 3.4 miljoner kommit från Kanadas ekonomiska handlingsplan för att förbättra energieffektivitet och tillgänglighet. Kanadensiska regeringens satsning på nära 1 miljard dollar i VIA Rail sedan 2007 är ett sätt att försöka att stärka lokala ekonomier och skapa arbetstillfällen över hela landet.

Den nya moderna stationen rymmer upp till 300 personer. Den är fullständigt handikappanpassad, och bland faciliteterna finns automatiska dörrar och påkostad belysning. Lättillgängliga toaletter och rullstolshissar har installerats i byggnaden. Den nya stationen har också en ny och mer effektiv layout, bredare plattformar för förenklad ombordstigning och rymligare väntsalar.