Alstom levererar ytterligare tåg till Paris tunnelbana

Foto: Alstom

Transportmyndigheten Ile-de-France, STIF och Paris tunnelbaneoperatör RATP har beställt ytterligare 14 MP05 tunnelbanetåg av Alstom Transport till ett totalt belopp på 127 miljoner Euro. Affären finansieras till 100 procent genom STIF.

De nya tågen är avsedda för linje 14 som är en del av den norrgående förlängningen av linjen till Mairie de Saint-Ouen. Leveranserna kommer att påbörjas under 2014 och avslutas under 2015.

MP05-tågen, som är en del av Alstoms Metropolis-serie, ger god åtkomlighet för alla. Tågen är lågbyggda och är försedda med breda gångar samt med tre stora automatiska dörrar per vagn, vilket skapar ett effektivare passagerarflöde och bättre tillgänglighet för personer med nedsatt rörlighet.

I fråga om komfort skapar stora fönster rymd i tunnelbanetåget, medan den mycket färgglada inredningen gör resan trevligare. Ventilationsanläggningen renar luften i vagnarna och håller temperaturen konstant. Alstoms traktionssystem, ONIX, tillsammans med optimering av boggierna minskar elektriskt och mekaniskt ljud och begränsar vibrationerna. Kameror och mikrofoner kopplade till driftcentralen förstärker säkerheten ombord på tågen.