Nu startar bygget av ny spårvagnslinje i Toulouse

Foto: Alstom

Alstom, företrädd av Jerome Wallut, vd för Alstom Transport Frankrike, deltog i den symboliska första svetsningen när det första rälset lades på Garonnelinjen, på Toulouse spårvägar.

Närvarande vid Arènes-stationen var Tisséo-SMTC ordföranden och borgmästaren i Toulouse, Pierre Cohen som också är ordförande i Toulouse Metropole Urban Community, samt Joël Carreiras, ordförande i SMAT tillika med lokala förtroendevalda och VIPar.

Byggkonsortiet består av Alstom Transport, Egenie och Guintoli som kommer att bygga spår i sektorerna 1 och 2 i denna nya utbyggnad av Toulouse spårväg. Denna del av linjen kommer att vara 2,5 km lång, och löper mellan stationerna Arènes och Fer a Cheval.

Teknisk utveckling är kärnan i den föreslagna lösningen för den nya spårvägen. Appitrack är en konstruktionsmetod för snabb och automatiserad läggning av spår. Den har utvecklats av Alstom och är fyra gånger snabbare än vanliga metoder. Med detta system är det möjligt att minska schaktdjup, tid för spårläggning och olägenheter för närboende.

Som ett resultat av att använda spårläggningstekniken Appitrack kommer arbetet på Toulouse/Garonnes spårvagnslinje endast ta sex månader i stället för 12 som ursprungligen var planerat. Alstom förväntas färdigställa fem kilometer av den totala spårlängden på denna linje. Sektorerna 1 och 2 på Garonne-linjen planeras vara klar i slutet av 2013.

För att kunna uppfylla sina åtaganden har Alstom utvecklat expertkunskap inom infrastruktur, särskilt inom områdena elektrifiering, spårbyggnad, drivlinor, samt modernisering av befintliga linjer.