Hög punktlighet för MTR Express på sträckan Stockholm-Göteborg

Foto: MTR Express

MTR Express var punktligast av samtliga tåg- och flygbolag på sträckan Stockholm-Göteborg även för helåret 2018. Trots en mycket tuff sommar med infrastrukturutmaningar visar utfallet för helåret 2018 att det klimatsmarta alternativet också är det mest punktliga. Jämförelsen gäller MTR Express och SJ:s snabbtåg samt SAS, BRA och Norwegian.

– MTR Express har branschens mest engagerade kollegor och vi brinner för att leverera en bra service. Alla engagerade kollegor och våra driftsäkra Schweiziska tåg är två nyckelfaktorer till att vi konsekvent är den mest punktliga aktören vilket uppskattas mycket av våra kunder, säger MTR Express VD Mats Johannesson.

Siffror för helåret 2018 visar att MTR Express uppnår en punktlighet om 67 procent mätt som ankomst inom 5 minuter på sträckan Stockholm-Göteborg. Detta är ca 14 procentenheter bättre än den genomsnittliga punktligheten för flygbolagen på sträckan. Mätt på ankomst inom 15 minuter, som är standard inom flyget, når MTR Express en punktlighet om 81 procent, drygt 7 procentenheter bättre än snittet för flygbolagen.