Transdev redovisar internationell undersökning om kollektivresandet

Arkivbild

Transdev har i en undersökning visat hur beslutsfattare inom kollektivtrafiken ser på utvecklingen inom branschen de kommande tre åren. Resultatet presenteras nu i en global rapport på svenska, där Sverige jämförs med Kanada, USA, Australien och Nya Zeeland. Sedan 2009 genomför Transdev en internationell undersökning som syftar till att bättre förstå kollektivtrafikbranschens behov och utmaningar, samt trafikhuvudmännens förväntningar på de privata operatörerna. I årets upplaga svarade totalt 193 beslutsfattare på undersökningen, både tjänstemän och politiker, inom transportbranschen i Sverige, Kanada, USA, Australien och Nya Zeeland.

– Med den här internationella undersökningen sätter vi konkreta siffror på fyra trender som syns både i Sverige och i flera länder runt om i världen. Trafikhuvudmännen möter ett ökat resande, ett starkt behov av sömlösa och integrerade transportlösningar och en större efterfrågan av nya tjänster, samtidigt som de har utmaningar med finansiella resurser, säger Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör på Transdev Sverige.

Undersökningen är en del i Transdevs arbete för att fånga upp trender och behov och skapa lösningar för framtidens mobilitet. I Sverige gjordes undersökningen senast 2010/2011 och sedan dess har prioriteringarna förflyttats något och i år syns ett ökat intresse för kundupplevelse, first-last-mile-lösningar och digitala tjänster.

– Vi strävar alltid efter att vara en långsiktig partner som förstår och delar våra kunders utmaningar för att tillsammans kunna utveckla nya lösningar. Vi finns i 20 länder runt om i världen och kör 13 olika färdslag vilket ger oss en unik möjlighet att hämta beprövade koncept och inspiration till våra svenska partners, avslutar Eva Tiséus.