Tågresorna över Öresundsbron ökar

Foto: Sånetrafiken

Under året har tågresorna med Öresundståg över bron ökat successivt med totalt tio procent. För första gången sedan 2015 då ID-kontrollerna infördes är det nu fler pendlare som väljer att ta tåget över bron.

Resorna över bron har ökat succesivt under året jämfört med 2016 och 2017, med i snitt tio procent per månad.

– I oktober har försäljningen av 30-dagarsbiljetter, till Danmark nått den högsta siffran för 2018 med 8 455 stycken sålda eller cirka 1000 fler kort per månad. Det är mycket glädjande att vi äntligen är tillbaka på 2015 års nivå då ID-kontrollerna infördes, säger Camilla Bunke, försäljningschef.

Försäljningen i oktober har ökat med 6,9 procent jämfört med 2017. Försäljningen i Skånetrafiken-appen går starkt framåt och är nu den största försäljningskanalen. Sedan lanseringen har kundmätningar visat att över 75 procent tycker att det är enkelt att köpa biljett den vägen.

– Kunderna har upptäckt fördelarna och tycker det är enkelt med den nya Skånetrafiken-appen. Oktober är traditionellt sett en bra försäljningsmånad men avstängningen av E6 bidrog också med cirka 3500 fler pendlare som valde tåget i stället för bilen. Totalt står apparna nu för cirka 30 procent av vår försäljning, säger Camilla Bunke.