Railcare transporterar åt Kaunis Iron

Foto: Railcare

Railcare har inlett järnmalmstransporterna åt Kaunis Iron med ett tåg per dygn. Varje tåg lastar cirka 2 900 ton. Första tåget lämnade omlastningsterminalen i Pitkäjärvi förra måndagen och körde till Narviks hamn, en sträcka på omkring 220 kilometerk. Igår höll Kaunis Iron en enklare invigning av tågtransporterna. Railcare fortsätter nu med uppdraget i enlighet med informationen som offentliggjordes den 12 mars 2018.

Under de senaste månaderna har Railcare arbetat med planering av tågproduktion och resurser för växling samt anpassning av loken med bland annat centralkoppel. Railcare kommer att bemanna flera funktioner, vilket för närvarande innebär att vi nyanställt sju lokförare som kommer öka med ytterligare fem till sex förare vid full drift.  

– De första transporterna av järnmalm åt Kaunis Iron har gått bra för Railcare och alla som arbetat under första veckan är nöjda med resultatet. Vi ser nu fram emot att fortsätta vårt arbete med tåglogistiken som vi kommer att utföra åt Kaunis Iron under en lång tid framöver, säger Daniel Öholm, CEO Railcare Group.

– Under hela planeringsperioden har vi haft ett mycket bra samarbete med Railcare”, säger Andreas Lantto, logistikchef vid Kaunis Iron. Vi uppskattar de korta beslutsvägarna och Railcares förståelse för de specifika förutsättningar som måste uppfyllas för att vår logistikkedja ska kunna fungera effektivt.